Kuraeteinen kotiin

kumimatto, mittatilausmatot, matot, kuraeteinenkumimatto, mittatilausmatot, kuraeteinen

Kyllästyttääkö sisälle kantautuva kura ja lika? Oikein suunniteltu kuramattosyvennys on erinomainen keino karsia lian määrä olemattomiin.

Omakoti- ja rivitalojen pihalta kantautuu erityisesti lasten ja lemmikkien jaloissa yllättävän paljon hiekkaa ja muuta likaa sisätiloihin. Jotta lika ei pääse asuintiloihin aiheuttamaan harmia, se on saatava pysäytettyä viimeistään eteiseen. Avorakenteisilla, lian läpipäästävillä matoilla saadaan tehtyä erityisen toimiva ja tehokas kuraeteinen.

Mikä on kuraeteinen?

Kuraeteinen on vesieristetty, laatoitettu ja useimmiten myös viemäröity tila omalla vesipisteellä. Siellä on kätevä huuhtoa liat kengänpohjista ennen muille lattiapinnoille astumista. Useimmiten kuraeteinen sijoitetaan erillisen sivuoven yhteyteen, mikäli rakennuksessa sellainen on. Mikäli erillistä kuraeteistä ei ole mahdollista toteuttaa, myös esimerkiksi useasta vanhemmasta talosta löytyvä tuulikaappi on oivallinen paikka kuramatolle.

Olennaisena osana kurateiseen kuuluu kura-allas ja sinne asennettu ritilämatto, jonka pintakuvio irrottaa kengänpohjista lian, joka sitten putoaa maton rei'istä kura-altaan pohjalle ja mahdolliseen viemäriin. Mattojen paksuus on tyypillisesti välillä 12-21 mm, joten pääsääntöisesti ne vaativat lattiaan oman syvennyksensä. Siksi asia tulee ottaa huomioon jo uudisrakennusta suunniteltaessa taikka vanhan talon remontin yhteydessä ennen kuin lattiavalua ja laatoitusta ryhdytään tekemään. Jos rakennuksessa on tuulikaappi, matto saadaan yleensä sijoitettua kätevästi ulko- ja sisäkynnyksien väliin ilman muutoksia rakenteisiin.

Aina ei ole mahdollista upottaa mattoa syvennykseen. Mikäli lattiapinta on jo valmis, voidaan matto toteuttaa pinta-asennuksena viistelistojen avulla (joko yhdelle sivulle tai kehikoksi). Listoitus helpottaa matolle astumista ja pitää sen paikallaan. Ritilämatot voi asentaa myös ulkotiloihin ulko-oven eteen. Näin saadaan iso osa liasta jäämään jo ulos. RovaMaton ritilämatot kestävät hyvin pakkasta, ja ovat turvallisia myös kylmässä.

Saat matot missä tahansa koossa! Koska tarpeet ja tilat ovat yksilöllisiä, emme varastoi mattoja valmiskokoina, vaan ne valmistetaan tilauksesta. Värejä ja korkeuksia on saatavissa runsaasti. Isommat kolot voimme tehdä valmiiksi, mutta mattoa on tarvittaessa helppo muotoilla itsekin.

Syvennykselle ei pääsääntöisesti ole mattoa varten muita vaatimuksia kuin oikea korko, joka on hyvä suunnitella etukäteen maton paksuuden mukaan. Kotikäytössä mikä tahansa maton korkeus on kestävä, mutta nyrkkisääntönä mitä paksumpi matto, sitä enemmän likaa se kerää sisäänsä ennen huollon tarvetta. Kumisekoitematto myötäilee myös lattian kaatoja erittäin hyvin joka suuntaan.

Tilaa matto loppuvaiheessa. Valmistamme matot muutamassa päivässä, joten ne kannattaa tilata vasta siinä vaiheessa, kun tila on muuten valmis. Silloin vältytään ylimääräisiltä maton muotoiluilta. Jos muutoksia on kuitenkin maton tilaamisen jälkeen tullut, ei hätää! Maton muokkaaminen on helppoa - tarvitset vain mattopuukon. Koska tuotteemme valmistetaan moduuleista, on tiettyjen mallien kohdalla mahdollista jopa jatkaa lyhyeksi jäänyttä mattoa.

Maton huolto on helppoa. Aika ajoin se rullataan ja lattialta puhdistetaan sinne kertynyt lika. Yleensä mattoa ei tarvitse edes nostaa paikaltaan, koska se pysyy pitkään siistin näköisenä. Erityisesti harmaat värit ovat hyvin helppohoitoisia. Matoilla on asuintilakäytössä kymmenen vuoden takuu.

 

 Valmistettu Suomessa

Tuotevalikoima

MODULA PRIMA

Priman pintakuviossa on pieniä nystyröitä, jotka irrottavat kengänpohjista erittäin hyvin likaa. Pohjan vesiurat varmistavat, että kosteus pääsee poistumaan maton alta mahdolliseen kaivoon.

Korkeus: 15 mm / 21 mm
Värit: Grafiitinharmaa, vaaleanharmaa, tiilenpunainen, sininen, musta

Lataa Modula Prima -esite

MODULA ORIGINAL

Alkuperäinen Modula on kauniisti aaltokuvioitu matto, joka antaa kuraeteiselle rauhallisen ja tyylikkään ilmeen. Maton pintakuvio on suunniteltu puhdistamaan karkeankin lian kengänpohjista.

Korkeus: 12 mm / 20 mm
Värit: Grafiitinharmaa, vaaleanharmaa, tiilenpunainen, musta

Lataa Modula Original -esite

Olen kiinnostunut tuotteesta ja haluaisin kysyä lisää

    Rovamatto