Kuraeteinen kotiin

kumimatto, mittatilausmatot, matot, kuraeteinenkumimatto, mittatilausmatot, kuraeteinen

Kyllästyttääkö sisälle kantautuva kura ja lika? Oikein suunniteltu kuramattosyvennys on erinomainen keino karsia lian määrä olemattomiin.

Omakoti- ja rivitalojen pihalta kantautuu erityisesti lasten ja lemmikkien jaloissa yllättävän paljon hiekkaa ja muuta likaa sisätiloihin. Jotta lika ei pääse asuintiloihin aiheuttamaan harmia, se on saatava pysäytettyä viimeistään eteiseen. Erilaisilla lian lävitseen päästävillä matoilla saadaan tehtyä tehokas kuraeteinen.

Mikä on kuraeteinen?

Kuraeteinen on vesieristetty, laatoitettu ja useimmiten myös viemäröity tila omalla vesipisteellä. Siellä on kätevä huuhtoa liat kengänpohjista ennen muille lattiapinnoille astumista. Hyvä paikka kuraeteiselle on esimerkiksi erillisen sivuoven yhteydessä, mikäli rakennuksessa sellainen on.

Olennaisena osana kurateiseen kuuluu ritilämatto, jonka pintakuvio irrottaa kengänpohjista lian, joka sitten putoaa maton rei'istä kura-altaan pohjalle ja mahdolliseen viemäriin. Mattojen paksuus on vähintään 12 mm, joten pääsääntöisesti ne vaativat lattiaan oman syvennyksensä. Siksi asia tulee ottaa huomioon jo uudisrakennusta suunniteltaessa taikka vanhan talon remontin yhteydessä.

Aina ei ole mahdollista upottaa mattoa syvennykseen. Siksi sen ympärille voidaan asentaa viistelista, joko yhdelle sivulle tai kehikoksi. Listoitus helpottaa matolle astumista ja pitää sen paikallaan. Ritilämatot voi asentaa myös ulkotiloihin ulko-oven eteen. Näin saadaan iso osa liasta jäämään jo ulos. RovaMaton ritilämatot kestävät hyvin pakkasta, ja ovat turvallisia myös kylmässä.

Saat matot missä tahansa koossa! Värejä ja paksuuksia on saatavissa runsaasti. Matot myötäilevät lattian muotoja ja kallistuksia. Syvennykselle ei ole muita vaatimuksia kuin korkeus, joka on hyvä suunnitella maton paksuuden mukaan. Isommat kolot voimme tehdä valmiiksi, mutta mattoa on tarvittaessa helppo muotoilla itsekin.

Maton huolto on helppoa. Aika ajoin se rullataan ja lattialta puhdistetaan sinne kertynyt lika. Yleensä mattoa ei tarvitse edes nostaa paikaltaan, koska se pysyy pitkään siistin näköisenä. Matoilla on asuintilakäytössä kymmenen vuoden takuu.

 

 Valmistettu Suomessa

Tuotevalikoima

MODULA PRIMA

Priman pintakuviossa on pieniä nystyröitä, jotka irrottavat kengänpohjista erittäin hyvin likaa. Pohjan vesiurat varmistavat, että kosteus pääsee poistumaan maton alta mahdolliseen kaivoon.

Korkeus: 15 mm / 21 mm
Värit: Grafiitinharmaa, vaaleanharmaa, tiilenpunainen, sininen, musta

Lataa Modula Prima -esite

MODULA ORIGINAL

Alkuperäinen Modula on kauniisti aaltokuvioitu matto, joka antaa kuraeteiselle rauhallisen ja tyylikkään ilmeen. Maton pintakuvio on suunniteltu puhdistamaan karkeankin lian kengänpohjista.

Korkeus: 12 mm / 20 mm
Värit: Grafiitinharmaa, vaaleanharmaa, tiilenpunainen, musta

Lataa Modula Original -esite

Olen kiinnostunut tuotteesta ja haluaisin kysyä lisää

    Rovamatto